09-03-2022 — 

Deze week is het de Week van de Afvalhelden. Daarom ging wethouder Antoinette Laan maandagochtend 7 maart op pad met een reinigingsteam van Irado in de wijk Nieuwland.

Dé echte helden van Schiedam 

“Het is hard werken om de stad schoon te krijgen én te houden. Dankzij onze sterke teams die zwaar en nuttig werk doen, houden we de wijken leefbaar. De mensen van Irado, maar ook de vrijwilligers die afvalprikken en containers schoonmaken, zijn onmisbaar. Daarom verdienen zij allemaal een groot compliment”, aldus Laan in deze video.

Extra waardering 

Laan: “Deze helden verdienen onze waardering, iedere dag, maar speciaal tijdens deze Week van de Afvalhelden. Geef ze daarom een duim of beloon ze met een brede glimlach!”

Schone Wijk Actie 

Doe ook mee tijdens de landelijke Opschoondag op 19 maart. Als we allemaal een klein stukje schoonmaken, bereiken we samen een groots effect! Opgeven kan nog tot 13 maart. Meer informatie over het aanmelden en de gratis prikstok is te lezen op de website van Irado.

Week van de Afvalhelden

De Week van de AfvalHelden is een initiatief van de brancheorganisaties NVRD, Vereniging Afvalbedrijven, TLN en O&O fonds GOE, die gaan over afval, reiniging, transport en verwerking in Nederland. De Week vond in 2021 voor het eerst plaats.