31-03-2022 — 

Als afsluiting van de duurzaamheidswedstrijd Afval the Game kregen gisteren alle Schiedamse basisschoolkinderen uit groep 6 de kans om gratis een nieuwe tweedehands outfit te scoren. Daarnaast werden de prijswinnaars beloond voor hun inzet om meer afval te scheiden, hergebruiken en te recyclen. 

Prijswinnaars Afval the Game

In deze 7e editie van Afval the Game streden verschillende scholen tegen elkaar door zoveel mogelijk duurzame opdrachten uit te voeren. Basisschool De Wieken is hierbij de grote winnaar geworden.

De andere winnaars van Sint Willibrordus en Het Windas kregen hun prijs uitgereikt door wethouder Antoinette Laan.

Stralend en met vertrouwen 

Tijdens het kinderkledingruilfeest werd aan 15 klassen gratis kleding aangeboden. Ook kregen de kinderen de kans om hun haar en make-up te verzorgen door leerlingen van het Albeda College om daarna met vertrouwen over de catwalk te lopen.

Afval voorkomen

Tijdens de vrije inloopmiddag vonden nog veel kledingstukken een nieuwe eigenaar. "Hiermee laten we zien dat het een mooie en leuke manier is om kleding met elkaar te delen. Ook voorkomen we dat textiel afval wordt", zegt Nicole Cup, procesmanager afval en reiniging van de gemeente Schiedam.