28-03-2024 — 

De winnaars van de sportprijzen 2023 zijn bekend. Schiedammers konden hun stem uitbrengen op de sporters, talenten en sportploegen van het jaar 2023, die eerder door het publiek waren genomineerd.

Wethouder Antoinette Laan (Sport): “Schiedam is een sportieve stad. De genomineerde sporters en hun mooie, sportieve prestaties bewijzen dat sporten en bewegen niet alleen leuk en gezond is, maar dat je in Schiedam de mogelijkheid krijgt om je talenten te ontdekken en ontwikkelen.”

In de categorie Sportploeg van het Jaar won HBSS 1. Het eerste elftal van voetbalvereniging HBSS slaagde er in 2023 in om kampioen te worden. Daarmee promoveerde de ploeg naar de tweede klasse.  

Handballer Clyde Marengo mag zich door zijn ontwikkeling en prestatie van het afgelopen jaar Talent van het Jaar 2023 noemen. Marengo maakte afgelopen jaar de overstap van H.V. DWS naar Volendam. Deze club is actief in de hoogste handbalcompetitie van Nederland. Ook speelde hij internationale wedstrijden met Jong Oranje en is hij actief op de handbalacademie op Papendal.

Ook voor Jardi van der Lee was 2023 een sportief mooi jaar. In mei won Van der Lee de Omloop van Simpelveld, in de wielerwereld ook wel gezien als de zwaarste niet-profklassieker van Nederland, en tekende hij profcontract bij EF Education-EasyPost. De Amerikaanse wielerploeg rijdt in de UCI World Tour. Naast zijn stap naar het hoogste niveau in het wielrennen, is hij verkozen tot Sporter van het Jaar.

Wethouder Antoinette Laan bedankt iedereen die sporters heeft voorgedragen en die een stem heeft uitgebracht. “De winnaars feliciteer ik persoonlijk. Ik ga graag met hen in gesprek om meer te weten te komen over hun sportieve prestaties.” Wie ook benieuwd is naar hun verhaal, kan de online kanalen van gemeente Schiedam de komende tijd in de gaten houden.