02-11-2021 — 

Op 28 oktober begint de Nationale Klimaatweek. Als Schiedam zijn we ambitieus op dit gebied. Daarnaast stijgen de laatste tijd de gasprijzen en zorgt dat ervoor dat de energierekening voor de meeste inwoners in de toekomst omhooggaat. Daarom zetten we tijdens de Nationale Klimaatweek van 28 oktober t/m 5 november in op energie besparen. We organiseren samen met ons Servicepunt Woningverbetering daarom verschillende activiteiten die u daarmee helpen, zoals de Duurzame Huizenroute, een webinar over goedkoop inkopen van isolerend glas en energielessen op basisscholen in de stad . 

Geïnspireerd om energie te besparen 

Tijdens veel van de activiteiten worden Schiedammers geïnspireerd om energie te besparen. Tijdens de Duurzame Huizenroute op 30 oktober en 6 november kan men bekijken hoe andere Schiedammers hun huis hebben duurzamer hebben gemaakt.  Op donderdag 4 november staat glas centraal tijdens een webinar over isolerend glas. Deze webinar sluit aan bij de collectieve inkoopactie waarbij huiseigenaren voordelig HR++ glas kunnen aanschaffen. Het Servicepunt Woningverbetering helpt al elke dag met het advies over onder andere isolatie en zonnepanelen, maar tijdens de week worden in enkele buurten duurzaamheidsboxen uitgedeeld.  

Klimaatverandering beperken 

Onze deelname aan de Nationale Klimaatweek past bij onze inzet om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. We doen dit om zo min mogelijk bij te dragen aan de klimaatverandering. Deze heeft namelijk veel negatieve gevolgen, zoals hevige neerslag, droogte en hitte. Dit doen we op een manier dat dit voor iedereen haalbaar en betaalbaar is. De nadruk hierbij ligt op het helpen van inwoners en ondernemers om energie te besparen en zonnepanelen te nemen. Daarnaast werken we aan het anders verwarmen van woningen en gebouwen. Het Servicepunt Woningverbetering speelt hierbij een belangrijke rol met het helpen van huiseigenaren bij het duurzamer maken van de woning. Dit doet het servicepunt onder andere met gratis onafhankelijk advies en voordelige leningen voor onderhoud en verduurzaming. 

Ook anderen actief 

Tijdens de Nationale Klimaatweek vinden in heel Nederland activiteiten plaats die laten zien wat er allemaal al gebeurt en nog moete gebeuren om de klimaatdoelen van 2030 te halen. De Nationale Klimaatweek is onderdeel van ‘Iedereen doet wat’, de overheidscampagne over de klimaattransitie. De Nationale Klimaatweek vindt plaats onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.