22-03-2023 — 

De gemeente Schiedam vindt het belangrijk om het groen in de stad te behouden en waar mogelijk uit te breiden. Op woensdag 22 maart hebben daarom leerlingen van basisschool Ababil in Nieuwland samen met wethouders Doğukan Ergin en Frans Hamerslag bomen en bessenstruiken geplant. Dit gebeurde als aftrap van NK Tegelwippen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Inwoners van Schiedam kunnen vanaf dit moment gratis eetbaar groen aanvragen.

Boomfeestdag: Bomen Werken

In het plantsoen naast basisschool Ababil zijn vier lijsterbessen geplant. Groen zorgt voor een prettige leefomgeving en draagt ook bij aan een gezond klimaat. Bomen en struiken zorgen voor een betere waterafvoer, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan planten en dieren. Groen doet goed!

NK Tegelwippen

Om Schiedam nog groener te krijgen, doet Schiedam ook dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Schiedam en Vlaardingen gaan tot en met 31 oktober met elkaar de strijd aan om tegels te vervangen door groen. Door meer gras, bloemperken, bomen en geveltuinen wordt Schiedam meer klimaatbestendig en mooier. Op het schoolplein van basisschool Ababil is woensdag 22 maart de eerste tegel gewipt en er een bessenstruik voor terug geplant.

Lees meer over hoe jij je steentje bij kan dragen aan NK Tegelwippen.

Uitdeelactie Hart voor Groen

Ook Schiedammers zelf kunnen hun steentje bijdragen aan het creëren van een groenere stad. Daarom geeft de gemeente Schiedam gratis eetbaar groen weg. Hiermee kunnen Schiedammers hun tuin of balkon vergroenen. Aanmelden voor de actie kan vanaf 22 maart tot en met 4 april via de pagina van hart voor groen.