12-07-2024 — 

Vanaf zaterdag 13 juli 2024 is het in delen van het Prinses Beatrixpark en Park Maasboulevard niet meer toegestaan om te barbecueën. De nieuwe regels zijn bedoeld om overlast te voorkomen en om de parken schoon, veilig en leefbaar te houden voor iedereen. Op andere plekken blijft barbecueën wel toegestaan.

Op zonnige dagen wordt in het Prinses Beatrixpark en in Park Maasboulevard veel gebarbecued. Veel Schiedammers beleven daar plezier aan, maar regelmatig leidt het ook tot overlast in de vorm van rook, geur en afval. Daarom zijn nu gebieden aangewezen waar het niet is toegestaan om te barbecueën.

De gebieden waar wel mag worden gebarbecued zijn ingericht met containers en afvalbakken voor barbecuekolen. Zo kunnen bezoekers hun afval na afloop goed kwijt en wordt zwerfafval en vervuiling voorkomen. Borden met spelregels op de velden informeren bezoekers hoe zij de parken kunnen gebruiken. Op drukke dagen zijn er afvalcoaches om de regels uit te leggen. Informatie over wat wel en niet mag is ook te vinden op schiedam.nl/barbecue.

Achtergrond

Op 11 juli heeft de gemeenteraad besloten om het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid te geven om gebieden, tijden en perioden aan te wijzen aan te wijzen waar barbecueën niet is toegestaan. Deze bevoegdheid is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het college heeft een aantal gebieden in het Prinses Beatrixpark en in Park Maasboulevard aangewezen. Het verbod om op die plekken te barbecueën gaat in op zaterdag 13 juli 2024.

 

Op onderstaande kaartjes zijn in rood de gebieden weergegeven waar barbecueën niet is toegestaan. De gebieden in groen zijn geschikt om te barbecueën.

Kaartje Prinses Beatrixpark met gebied waar niet mag worden gebarbecued

Kaartje Park Maasboulevard met gebied waar niet mag worden gebarbecued