30-03-2023 — 

Het was een bijzondere dag voor 3 kinderen uit Schiedam. Zij werden officieel gehuldigd tot Junior Cyber Agent van de gemeente!

De afgelopen weken werden de kinderen via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Junior Cyber Agents.

“We hebben tegenwoordig niet alleen te maken met spulletjes die bijvoorbeeld worden gestolen uit een sportkleedkamer, of op school. We hebben ook te maken met criminelen op internet. En het is heel belangrijk om ook daar op te passen. Met dit spel leren kinderen waar ze allemaal op moeten letten om veilig op internet te zijn. Heel goed om te zien dat zoveel Schiedamse kinderen hier aan meedoen.”, aldus burgemeester Cor Lamers.

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door

De gehuldigde kinderen waren de afgelopen weken de beste spelers van HackShield. Via een basistraining en aanvullende opdrachten en uitdagingen, leerden zij alles over veilig internetten. Ook na de huldiging blijft de gemeente Schiedam zoeken naar Junior Cyber Agents. Zij kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl
Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente!