03-05-2024 — 

Iedereen kan in aanmerking worden gebracht voor een Koninklijke onderscheiding op grond van zijn of haar bijzondere inzet voor de maatschappij. De volgende lintjesregen is op vrijdag 25 april 2025, maar een aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding moet al voor 1 juli as. worden  ingediend.

In Schiedam zijn veel vrijwilligers actief. Vrijwilligers, bijvoorbeeld bestuursleden of de onderhoudsploeg van een vereniging, iemand die vaak goededoelenacties organiseert of die actief is voor ouderen, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Dat geldt ook voor mensen die in hun betaalde werk een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. 

Wilt u iemand in aanmerking laten komen voor een Koninklijke onderscheiding? Dat kan!

De volgende Algemene decoratiegelegenheid (‘Lintjesregen’) is op vrijdag 25 april 2025. Omdat aan de aanvraag van een Koninklijke onderscheiding een lange procedure verbonden is, moet een dergelijke aanvraag vóór 1 juli 2024 bij de burgemeester zijn ingediend. 

Een aanvraag kan digitaal worden gedaan op www.lintjes.nl, zodat deze direct aan alle regels voldoet. Iemand moet zich bijvoorbeeld een groot aantal jaren hebben ingezet. Ook zijn er verschillende ondersteuners van de aanvraag nodig. Aanvragers kunnen bij vragen of voor meer informatie terecht bij het kabinet van de burgemeester via het e-mailadres kabinet@schiedam.nl en via telefoonnummer 14 010.

 

Op onderstaande foto de Schiedammers die in 2024 een lintje ontvingen, samen met burgemeester Harald Bergmann. (foto: Jan van der Ploeg)