09-07-2024 — 

De Tour de France Femmes avec Zwift 2024, ’s werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen, gaat voor het eerst van start in het buitenland. Tijdens de eerste etappe van deze editie rijden de vrouwen ook door Schiedam.

Tour de Femmes avec Zwift 2024

In de (directe) omgeving van Schiedam worden 3 etappes verreden: op 12 augustus Rotterdam-Den Haag en op 13 augustus Dordrecht-Rotterdam en een individuele tijdrit in Rotterdam.

wielers

Foto: A.S.O.

Route etappes

De Grand Départ is op maandag 12 augustus in Rotterdam, pal naast het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark. De openingsetappe gaat over een afstand van 138 kilometer en eindigt na passages door Voorne-Putten en het Westland met een grote ronde in Den Haag. Op weg van Rotterdam naar Den Haag leidt de route door de Schiedamse binnenstad.

De wielrensters komen rond 12.30 uur Schiedam vanuit Rotterdam binnen via de Horvathweg en koersen dan richting:

  • Plein 1940 - 1945
  • 's-Gravelandseweg
  • Broersvest
  • Koemarkt
  • Oranjestraat
  • Nieuwe Haven
  • Burgemeester Knappertlaan
  • Vlaardingerdijk en richting Vlaardingen

Op dinsdag 13 augustus staan er 2 ritten op het programma. In de ochtend eerst de 2e etappe over een afstand van 73 kilometer van Dordrecht naar Rotterdam. Later op de dag volgt in Rotterdam de 3e etappe: een individuele tijdrit over 6 kilometer. 

Na de Zuid-Hollandse tweedaagse trekt de Tour de France Femmes avec Zwift naar Zuid-Limburg. De vrouwen-Tour eindigt op zondag 18 augustus op l’Alpe d’Huez. Dan wordt duidelijk wie de opvolger wordt van de winnaars van de eerste twee edities. Dat zijn Annemiek van Vleuten (winnares 2022) en Demi Vollering (winnares 2023).

Bereikbaarheid

Maandag 12 augustus wordt de route tussen 11.00 en 13.30 uur afgezet met een dynamische afzetting. Dit betekent dat straten niet langer dan 45 minuten dicht zijn en dicht gezet worden. U kunt hierdoor verkeershinder ervaren. De verwachte verkeershinder is ongeveer 5 minuten. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Afsluiting wegen en afritten

Ook Rijkswaterstaat sluit voor de eerste en tweede etappe diverse wegen en afritten tijdelijk af en leidt het verkeer om. Actuele informatie over de afsluitingen vind je op de website van Rijkswaterstaat.

Fietsfeest voor jong en oud

Tijdens de doorkomst is iedereen welkom om de vrouwen aan te moedigen. Kom vooral wat eerder of blijf even hangen, want Stichting Centrummanagement Schiedam en SDAM organiseren, samen met Team Sportservice Schiedam, Univé en lokale ondernemers, een fietsfeest. Het fietsfeest bestaat uit sportieve activiteiten op het Stadserf en recreatieve, Frans georiënteerde activiteiten op Land van Belofte.

Het complete programma vind je op de website over de Tour de France Femmes van S'DAM. Klik op de link om het programma te bekijken.

Meer informatie over de Tour de France Femmes is te vinden op de website van Tour de France Femmes Rotterdam