08-04-2024 — 

We gaan de bestrating van de Hoogstraat opnieuw leggen zodat deze er weer netjes en strak bij ligt. De aannemer start op maandag 15 april en is eind juli gereed. De Hoogstraat blijft bereikbaar voor ondernemers, bewoners en bezoekers.

Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de Hoogstraat, vinden er werkzaamheden plaats aan de Lange Haven. Evides en Stedin vervangen de verouderde gas- en waterleidingen. De werkzaamheden kunnen naast elkaar plaatsvinden omdat de verkeerssituatie voor de Hoogstraat hetzelfde blijft. Laden en lossen blijft mogelijk tussen 7.00 en 11.00 uur en tussen 17.30 en 19.00 uur. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten houden altijd toegang tot de Hoogstraat. 

Sinds november brandt de nieuwe verlichting met een jeneverglaasje erop dat verwijst naar Schiedam als jeneverstad. Met het opnieuw leggen van de bestrating is de straat klaar voor de toekomst. Ook gaat de gemeente de straat vergroenen met geveltuintjes. Ongeveer 30 bewoners en ondernemers hebben zich aangemeld voor een geveltuintje.