30-05-2022 — 

Trots is zondag 29 mei 2022 op de Dag van het Park het eerste exemplaar van het beheerplan voor het Prinses Beatrixpark door de gemeente overhandigd aan Stichting Vrienden van Beatrixpark Schiedam. 

"Marjet van Arkel (gemeente Schiedam) overhandigt het beheerplan aan Leon Collignon (Stichting Vrienden van Beatrixpark Schiedam)."
Marjet van Arkel (gemeente Schiedam) overhandigt het beheerplan aan Leon Collignon (Stichting Vrienden van Beatrixpark Schiedam).

Het Prinses Beatrixpark  is aantrekkelijk voor mens en dier. Er wordt gewandeld, gespeeld, gepicknickt, de hond wordt er uitgelaten, de kinderboerderij bezocht, bijen gehouden, er wordt gevist en nog veel meer. De afgelopen jaren heeft het Prinses Beatrixpark een grote opknapbeurt gekregen. Deze opknapbeurt heeft de kwaliteit flink verbeterd en dit willen we graag zo houden. Daarom is er een speciaal beheerplan gemaakt. Hierin leggen we de landschappelijke kwaliteit en de gebruikskwaliteit vast. We zien dan wat we moeten doen om de functies en kwaliteiten van het park in stand te houden. Dit draagt vervolgens bij aan de lokale biodiversiteit in het park.

Stichting Vrienden van Beatrixpark Schiedam zet zich in voor het in stand houden en verder ontwikkelen van het grootste stadspark van Schiedam. De gemeente vindt het ook belangrijk dat de functies en kwaliteiten van het park behouden blijven. Daarom heeft de gemeente samen met Stichting Vrienden van Beatrixpark Schiedam een beheerplan voor het Prinses Beatrixpark gemaakt.

Het beheerplan is digitaal op te vragen bij Team Beheer via het contactformulier.