Wilt u een uittreksel basisregistratie personen aanvragen of wilt u hier meer informatie over?

Neem dan contact op via het contactformulier. Geef daarbij duidelijk aan wat uw vraag is of wat u wilt aanvragen.  Onze collega’s nemen zo snel mogelijk contact met u op. Door onderhoud kan deze dienst tijdelijk niet met DigiD en/of eHerkenning worden aangevraagd. Onze excuses voor het ongemak.

Wat is een uittreksel basisregistratie personen?

Een uittreksel BRP is een bewijs dat u ingeschreven staat in de basisregistratie personen van de gemeente. Er staan verschillende gegevens over u in. Let op: er zijn verschillende soorten uittreksels. Daarom moet u bij het aanvragen altijd goed opletten en het juiste doel aangeven.

Op deze pagina kunt u een gewaarmerkt uittreksel aanvragen. Heeft u een uittreksel op wit papier nodig? Dan kunt u deze via deze link aanvragen. Wij adviseren u om van tevoren, bij de instantie waar u het uittreksel voor nodig heeft, te vragen of zij een uittreksel op wit papier accepteren voordat u deze aanvraagt.

Let op: u kunt een uittreksel van deze persoonsgegevens alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Online aanvragen:

  • Bij de online aanvraag heeft u een DigiD-code nodig
  • Betaal via IDEAL
  • Een internationaal uittreksel wordt altijd op gewaarmerkt papier afgegeven.

Geldigheid

De geldigheid van het uittreksel is afhankelijk van het doel waarvoor u het nodig heeft. In de praktijk stellen veel organisaties de eis dat een uittreksel niet ouder mag zijn dan 3 maanden. Neem contact op met de instantie die om het uittreksel gevraagd heeft.

Kosten

  • Meertalig uittreksel BRP online, op gewaarmerkt papier € 13,80.
  • Meertalig uittreksel aan de balie, op gewaarmerkt papier € 20,10.