Let op: bel 112 als u met spoed hulp nodig hebt

Ik maak me zorgen over iemand. Wat nu?

U ziet iemand op straat die in de war lijkt. Of u ontdekt dat iemand uit uw familie niet goed voor zichzelf kan zorgen. Misschien heeft u een buurman met een psychische aandoening. Er kunnen allerlei redenen zijn om u zorgen te maken over iemand. De meeste mensen die in de war zijn, zorgen niet voor overlast en zijn ongevaarlijk. Maar u kunt wel iets doen om ze te helpen. Als we zorgzaam naar elkaar zijn, krijgen deze mensen op tijd de juiste hulp.

Vrijwillige zorg via het WijkOndersteuningsTeam (WOT)

Als u zich zorgen maakt over uzelf of iemand anders, kunt u contact opnemen met WOT Schiedam. Het WOT ondersteunt bij allerlei soorten vragen en kijkt samen met u naar de mogelijkheden. U kunt er terecht met vragen over geldzaken, relaties, opvoeden, opgroeien, inkomen, (jeugd)zorg, voorzieningen, activiteiten of vrijwilligerswerk. Samen zoekt u naar de juiste oplossing.

Maakt u zich zorgen?

Maakt u zich zorgen over iemand die in de war is? Doe dan een melding bij het WOT. Het telefoonnummer is 010 316 00 99. U kunt ook langsgaan op een spreekuur. Op de website vindt u meer informatie.

Heeft u of een ander hulp nodig?

Hieronder ziet u alle mogelijkheden waar u terecht kunt voor hulp:

112

Bel 112 bij een spoedgeval.

113

Bel 113 als u aan zelfmoord denkt.

WOT

Bij vragen over geldzaken, relaties, opvoeden, opgroeien, inkomen, (jeugd)zorg, voorzieningen, activiteiten of vrijwilligerswerk, neemt u contact op met het WijkOndersteuningsTeam Schiedam (WOT).

Verward gedrag

Als u zich zorgen maakt over iemand met verward gedrag, neemt u contact op met het WijkOndersteuningsTeam Schiedam (WOT). 

Meldpunt Verplichte Zorg (Wvggz)

Laat iemand zich niet meer vrijwillig verzorgen, zoals bij een psychische stoornis? Neem dan contact op met het Meldpunt Verplichte Zorg via telefoonnummer 010-7541515.

0800 - 1205 

Bent u zelf in de war? Voelt u zich onrustig en wilt u erover praten? Via 0800-1205 denkt iemand met u mee om de juiste hulp te vinden. Landelijk Meldpunt Zorgwekkend Gedrag.

Huiselijk geweld 

Bent u slachtoffer van huiselijk geweld of vermoed u dat iemand anders dat is? Bekijk wat u kunt doen.

Woonoverlast

Bij een burenruzie, een vervuilde woning of woonoverlast doet u online een melding. Het interventieteam Woonoverlast neemt binnen 3 dagen contact met u op.