Indien u meer informatie wilt ontvangen over deze dienst of deze dienst wilt aanvragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Geef in het contactformulier duidelijk aan wat u wilt aanvragen. Onze collega’s nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Onze excuses voor het ongemak.

Horecabedrijven buiten het centrum en het stationsgebied (uitgezonderd coffeeshops) en restaurants in de gehele gemeente kunnen een ontheffing sluitingsuur (verlaatje) aanvragen. Hiermee mogen zij maximaal tien keer per jaar één uur langer open zijn.

Aanvraag ontheffing sluitingsuur

Een ontheffing sluitingsuur (verlaatje) kunt u elk jaar aanvragen via de website van de gemeente Schiedam. Voor de eerste ontheffing van een jaar geldt een beslistermijn van acht weken. Die beslistermijn kan met acht weken worden verlengd. In de praktijk zal niet altijd de volledige termijn worden benut. Maar houd er wel rekening mee dat de behandeling even kan duren.

Twee of meer ontheffingen?

Wilt u nog een ontheffing aanvragen in hetzelfde jaar? De tweede en de daaropvolgende ontheffingen in een jaar moet u uiterlijk vijf werkdagen van tevoren melden. Dit kan via het contactformulier. Een melding accepteren we alleen als u deze via het e-mailadres verstuurt dat ook op het aanvraagformulier is vermeld.

Kosten

Voor een aanvraag ontheffing sluitingstijd moet u betalen. De kosten voor een ontheffing sluitingsuur zijn €55,00. Het maken van de meldingen is gratis.

Ontheffing sluitingstijd

Hieronder ziet u een overzicht van het aantal goedgekeurde aanvragen:

Februari

  • Vrijdag 16 februari 2024, Griekse Taverna (Broersvest 85)

Juli

  • Vrijdag 5 juli 2024, Griekse Taverna (Broersvest 85)