Kindpakket

Bij Elk Kind doet mee kunnen mensen met een laag inkomen verschillende aanvragen indienen. Voor een fiets, computer thuis, een laptop, een kindpas voor kleding, schoenen en boeken. Ook is er een schoolpas voor schoolspullen.

Sport en Cultuur

Als er te weinig geld is om de contributie of het lidmaatschap te betalen voor een kind tussen de vier en achttien jaar, dan helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Via een tussenpersoon kan een aanvraag worden ingediend. Ook spullen die nodig zijn om te sporten of een muziekinstrument te spelen kunnen worden vergoed. Voor zwemles kan een bijdrage worden gevraagd. Dat is voor kinderen vanaf vijf jaar die het zwemdiploma A willen halen.

Contact

MEE Rotterdam Rijnmond (SportMEE)

  • Vera Eekman - 06 - 11 86 46 47 of vera.eekman@meerotterdam.nl

Stroomopwaarts

Team Sportservice (Lekker bezig Schiedam)

  • Feike Kints - 06 - 40 92 43 27 of fkints@teamsportservice.nl
  • Vincent Kroeze - 06 - 36 53 69 73 of vkroeze@teamsportservice.nl

Vergoeding voor de peuteropvang

Ben jij een ouder van een kind van 2,5 tot 4 jaar? Heb je een laag inkomen, maar toch geen recht op de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding voor de peuteropvang.

Neem bij vragen of voor het aanvragen van deze vergoeding contact op met Stroomopwaarts via 010 - 24 65 555 of www.stroomopwaarts.nl. De formulierenbrigade van Stroomopwaarts kan je helpen bij de aanvraag.

Kinderverjaardagen

Voor het vieren van de verjaardag van jouw kind kunt je een Jarige Job verjaardagsbox aanvragen bij Stichting Leergeld. In de verjaardagsbox zit wat lekkers voor thuis, een traktatie voor op school, versieringen zoals ballonnen en slingers, cadeautjes, een taart en glazuur, slagroom en kaartjes. Wanneer je de verjaardagsbox voor één kind aanvraagt, dan geldt de aanvraag automatisch ook voor alle andere kinderen binnen het gezin van 4 tot en met 17 jaar.

Dagje Diergaarde Blijdorp met het gezin

Heb jij kinderen van 3 tot en met 17 jaar en wil je erop uit met het gezin, maar heb je hier geen geld voor? Dan kun je bij Stichting Leergeld een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp aanvragen voor jou en jouw kinderen van 3 tot en met 17 jaar.

Bliep

Op Bliep vind je veel ideeën en inspiratie voor wat je als kind of jongere nodig kunt hebben. Je kunt hier terecht voor allerlei activiteiten en spullen.​​​​​​​