Gemeentewapen en gemeentelogo

Veel mensen zijn trots op de stad Schiedam en willen hun bijzondere binding met de stad laten zien. De gemeente krijgt vaak de vraag gesteld of derden gebruik mogen maken van:

  • het stadswapen van Schiedam
  • het logo van de gemeente Schiedam
  • het schild (‘wapen’) uit het logo van de gemeente Schiedam.

Op deze pagina lichten we de mogelijkheden toe.

Stadswapen van Schiedam

Het stadswapen met het wapenschild met een klimmende leeuw, de kroon van goud met zes parels en de geblokte rood-witte band is een symbool dat de stad Schiedam aanduidt. Lees meer over de geschiedenis van het stadswapen.

Stadswapen vrij te gebruiken?

Om het stadswapen te gebruiken heeft u toestemming nodig van de gemeente. Neem contact op met team Communicatie via @email.

Logo van de gemeente Schiedam

Het logo van de gemeente Schiedam bestaat uit een beeldmerk (een gestileerde versie van het officiële stadswapen) en een woordmerk ‘gemeente Schiedam’. Beeld- en woordmerk moeten altijd in combinatie worden gebruikt. Dit logo is speciaal voor de gemeentelijke organisatie ontworpen en is onderdeel van de huisstijl. De gemeente gebruikt het logo voor alle correspondentie en communicatie.

Logo vrij te gebruiken?

Het is derden niet toegestaan dit logo (of delen ervan) te gebruiken. Het schild (‘wapen’) uit het logo mag niet los worden gebruikt. Alleen organisatieonderdelen van de gemeente Schiedam mogen dit logo gebruiken.

Gebruik door derden mag bij een samenwerkingsverband of sponsoring. Ook is het mogelijk dat opdrachtnemers het logo van de gemeente afbeelden op hun website. Om het logo te gebruiken heeft u toestemming nodig van de gemeente. Neem contact op met team Communicatie via @email.

Heeft u meer informatie nodig over onze huisstijl?

Stel uw vraag aan team Communicatie. Stuur een bericht via @email. Via dit e-mailadres kunt u de link naar de huisstijlhandleiding opvragen.