De gemeente Schiedam stimuleert elektrisch rijden. Elektrische auto’s hebben de toekomst; ze zijn schoon, stil en zuinig. Elektrisch rijden helpt om de lucht gezonder te maken en maakt ons minder afhankelijk van oprakende en vervuilende brandstoffen zoals benzine en diesel.

De groei van elektrische voertuigen in Schiedam neemt enorm toe. In Schiedam zijn er meer dan 500 laadpunten voor elektrische auto’s. Door de groei van het aantal elektrische auto’s, is er ook meer behoefte aan extra laadpunten. De komende jaren gaat Schiedam door met het plaatsen op aanvraag. 

U kunt een overzicht vinden van bestaande laadpalen op:

Op social-charging.com kunt u een app downloaden om elkaar te informeren over de bezetting van laadpalen

Aanvragen laadpaal

Woont of werkt u in Schiedam en heeft u een elektrische auto, maar nog geen laadpaal in de directe omgeving, dan kunt u een laadpaal aanvragen op laadpaalnodig.nl. Op deze website vindt u meer informatie over de voorwaarden. Ook ziet u een overzicht van oplaadpalen in uw buurt. Het plaatsen van een laadpaal gaat op aanvraag en is kosteloos in de openbare ruimte. 

Vul het formulier in om een openbare laadpaal bij u in de buurt aan te vragen. Hierbij heeft u de volgende documenten nodig: 

  • Kopie koopcontract, leasecontract of kentekenbewijs
  • Parkeervergunning (indien van toepassing)

Nadat u het aanvraagformulier volledig heeft ingevuld, wordt uw aanvraag behandeld. Een aanvraag wordt ook in behandeling genomen als er al een bestaande laadpaal binnen 200 meter vanaf uw woonadres aanwezig is en deze laadpaal een verbruik heeft van hoger dan 6000 kWh op jaarbasis.  

De status van een aanvraag voor een laadpaal kan hier worden ingezien.

Inrichten (extra) laadvak

In eerste instantie wordt er 1 parkeervak ingericht, middels plaatsing van het verkeersbord E4 met een pijl naar het afgekruiste parkeervak. 

Als de bestaande laadcapaciteit hoger is dan 4000 KWH per jaar, kunt u kosteloos een extra laadvak aanvragen.

Verkeersbesluiten

Voor het aanwijzen van oplaadplekken voor elektrische voertuigen, moet een verkeersbesluit genomen worden. Tegen deze besluiten kan bezwaar gemaakt worden. Wilt u op de hoogte worden gehouden van berichten over uw buurt, dan kunt u zich hier aanmelden daarvoor. 

Storing laadpaal

Werkt een laadpaal niet of is een paal beschadigd, dan kunt u dit via het contactformulier doorgeven.