Samenwerken aan een aantrekkelijke Broersvest 

We gaan samen met vastgoedeigenaren en ondernemers aan de slag om de Broersvest nog aantrekkelijker te maken. We kijken hoe de straat in de toekomst ingevuld moet worden en er is een subsidieregeling om winkels aan de buitenkant op te knappen.

De Broersvest is een belangrijke entree naar de historische binnenstad en een verbinding tussen oost, west en het te ontwikkelen gebied Nieuw-Mathenesse. Door de vastgoedeigenaren en ondernemers te stimuleren hun pand, onderneming en de straat mooier te maken, willen we onze historische binnenstad nog aantrekkelijker maken. De acties die we samen op willen pakken, dragen bij aan een beter vestigingsklimaat voor bestaande en nieuwe ondernemers aan de Broersvest.

Samen nadenken over de toekomst van de Broersvest

We vragen vastgoedeigenaren en ondernemers om mee te denken over de toekomst van de straat. Vastgoedeigenaren willen zekerheid als ze investeren in een pand. Een duidelijk toekomstbeeld van de omgeving is dan belangrijk. De gemeente kan en wil dat toekomstbeeld niet alleen bepalen. Samenwerking is dan ook van groot belang. Om samen de toekomstige invulling te bepalen zijn kansrijke functieprofielen voor de Broersvest opgesteld. Op donderdag 16 november organiseerden we een bijeenkomst voor vastgoedeigenaren. Medio 2024 organiseren we een vervolgbijeenkomst voor ondernemers en vastgoedeigenaren.

Subsidieregeling

Met de subsidieregeling kunnen vastgoedeigenaren en ondernemers bijvoorbeeld reclames, rolluiken, luifels of airco-units vervangen, zodat deze voldoen aan de eisen van de Welstandsnota. Met de regeling kunnen ondernemers en vastgoedeigenaren ook winkelpuien opknappen. In de brochure 'Inspiratie en kaders' leggen wij onze Welstandsnota uit. Ook geven we voorbeelden hoe u uw gevel terug kunt brengen naar de originele uitstraling. 

Nieuwsbrieven

We versturen regelmatig nieuwsbrieven waarin we de ondernemers en vastgoedeigenaren op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Heeft u vragen of ideeën?

Of wilt u weten wat er allemaal mogelijk is? Jonneke Huijser, de gebiedsmanager van Broersvest, komt graag bij u langs. Ze is ook regelmatig aanwezig in SHOP (Hoogstraat 140-142) op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur. Neem contact op met Jonneke om een afspraak te maken.