Bewegen en sporten zijn belangrijke onderdelen van het dagelijks leven van veel Schiedammers. Zij delen de lol van bewegen en sporten met anderen, ze voelen zich fit en gezond en kunnen hun energie kwijt. Het is een populaire vrijetijdsbesteding.

Alles over bewegen en sporten in Schiedam

Wilt u weten waar en wanneer u in Schiedam kunt bewegen en sporten? Hoe u sportaccommodaties kunt benutten en wie u om hulp kunt vragen op het gebied van bewegen en sporten? Op de website van Lekker Bezig Schiedam bent u hiervoor aan het juiste adres. Want, of u nu jong of oud bent, zelf wilt sporten of in teamverband, er is heel veel mogelijk in Schiedam!

Zo kent Schiedam een bloeiend verenigingsleven met een divers aanbod waar u kunt sporten op verschillende niveaus. Ook zijn er veel mogelijkheden om individueel te bewegen. Kies vooral een activiteit die u leuk vindt en goed bij u past.

Sportveld, sportzaal of activiteitenruimte huren

De Schiedamse sportparken, sporthallen, sportzalen en gymzalen zijn beschikbaar voor alle Schiedammers, (sport)verenigingen, maatschappelijke organisaties en andere organisaties die zich bezighouden met gezondheid en bewegen.

Bent u op zoek naar een ruimte om sport- of beweegactiviteit aan te bieden of zoekt u naar een activiteiten- of vergaderruimte? Eenmalig of juist voor een langere periode? Dan kunt u terecht bij onze partners.

  • Bij Sportbedrijf Schiedam kunt u terecht voor het huren van een sportveld of –ruimte bij een buitensportaccommodatie.
  • Bij Primo kunt u terecht voor het huren van een gymzaal.
  • Bij Optisport kunt u terecht voor het huren van een sporthal of sportzaal.

Water als gezonde dorstlesser

Tijdens een wandeling of andere sportieve activiteit is het fijn om schoon kraanwater te kunnen drinken of je op te frissen. Maak vooral gebruik van de openbare watertappunten in de stad.

Daarnaast zijn watertappunten te vinden op de sportparken Willem Alexander en Harga. Maak vooral gebruik van deze punten om uw bidon of waterfles bij te vullen als u beweegt of sport!