In Schiedam kun je hulp krijgen om energie te besparen en jouw energierekening te verlagen. De informatie op deze pagina is voor inwoners van Schiedam. Ook als ondernemer kun je energie besparen. Lees meer op deze pagina.

Energie besparen

Er zijn verschillende manieren om jouw energieverbruik en de energiekosten te verlagen.

Kleine maatregelen
Gratis energiehulp

Gemeente Schiedam biedt alle inwoners gratis Energiehulp. Daarvoor komen energieklussers bij jou thuis om kleine energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips en radiatorfolie, aan te brengen. Ook krijg je tips over hoe je energie kunt besparen. De Energiehulp kost jou helemaal niets.

Kijk voor meer informatie op www.energiehulp.nl/schiedam. Op deze website kun je ook meteen een afspraak maken.

Verbeteren isolatie
Servicepunt Woningverbetering

Als huurder kun je grotere isolatiemaatregelen alleen met goedkeuring van de verhuurder (laten) aanbrengen. Woningeigenaren kunnen voor gratis en vrijblijvend advies over isolatie en besparen terecht bij het Servicepunt Woningverbetering. Je krijgt een op maat advies met verduurzamingsmaatregelen en financiering. Ook helpen de adviseurs jou op weg over hoe je het advies kunt uitvoeren.

Een afspraak maak je eenvoudig via www.servicepuntwoningverbetering.nl.

Hulp bij geldproblemen

Kom je door jouw energiekosten in de schulden? Of heb jij andere geldproblemen? Dan kunnen het Wijkondersteuningsteam(WOT) en Stroomopwaarts jou helpen.