Rob Roos, directeur van Theater aan de Schie, en de bewoners uit de wijk Oost vinden het belangrijk dat we met elkaar Schiedam groener en socialer maken. 

Waarom dit micro stadsparkje? 

Met een micro stadsparkje vragen we op een ludieke manier aandacht voor een groen(er) Schiedam. Want meer groen doet goed! Daarom staat er in iedere wijk een micro stadsparkje. Oost Pact Door zijn betrokken bewoners uit de wijk die Oost gezelliger, groener en minder stenig willen maken. 

Het tuintje van Rob Roos

"Als theater vinden wij duurzaamheid en meer groen heel belangrijk. Ons doel is om binnen enkele jaren één van de duurzaamste theaters van Nederland te zijn. Daarom dragen wij een deel van onze verkochte toegangskaarten af aan een boomplantplan."

Groen met een waterberging

Een klimatuin laat in het klein zien hoe waterberging werkt. Het is een plantenbank van 60 x 60 centimeter met daaronder opslagruimte voor 120 liter regenwater. Tijdens een regenbui vult de opslagruimte zich waardoor de planten in droge perioden hier een aantal weken van kunnen drinken. 

Gebruik de gieter en geef water

Het stadsparkje heeft af en toe water nodig. Gebruik hiervoor het kraantje en gieter. Op die manier kan iedereen meehelpen aan een groener Schiedam.

Hoe is de klimatuin gemaakt? 

Het klimatuintje is door de Buurtwerkplaats gemaakt en bestaat volledig uit hergebruikte materialen. De basis is een oude kliko van Irado, die is afgetimmerd met hout van de eerder gekapte watercipressen van de Professor Hamerlingh Onneslaan.