Waar vind ik hulp of zorg als ik slachtoffer ben van huiselijk geweld.

WijkOndersteuningsTeam

Voor hulp kunt u terecht bij de WijkOndersteuningsTeams. Zij kunnen bij lichtere problematiek zelf hulp bieden en u anders doorverwijzen. Het WOT heeft expertise op meerdere terreinen en kan bijvoorbeeld ook helpen bij schulden, armoede, als de zorg voor een dementerende oudere te veel wordt of opvoedingsproblemen, die allemaal mee kunnen spelen bij de spanning in huis. U kunt mailen met @email, naar het inloopspreekuur (tijden zijn te vinden op de site) of van maandag – vrijdag tussen 08.00 – 20.00 uur bellen met 010-7541515.

Huisarts

Voor hulp kunt u ook bij uw huisarts terecht. Zeker ook wanneer er lichamelijke of psychische gevolgen zijn van het geweld. Dit kan bijvoorbeeld ook gelden voor de gevolgen van vrouwenbesnijdenis waardoor menstrueren, plassen en een zwangerschap voor flinke klachten en problemen kunnen zorgen.

Veilig Thuis

U kunt ook terecht bij Veilig Thuis voor ondersteuning. Bij acuut gevaar moet u 112 bellen, maar bij een ernstige situatie zonder acuut gevaar kunt u bellen met Veilig Thuis op telefoonnummer 0800-2000. Dit telefoonnummer is altijd bereikbaar. Bj minder ernstige situaties zal Veilig Thuis u doorverwijzen naar o.a. het WOT.

Centrum Seksueel Geweld

Bij het Centrum Seksueel Geweld kun je bellen als je (kortgeleden) een nare seksuele ervaring hebt meegemaakt. Je kunt 24/7 bellen op 0800-0188. Zij kunnen ook helpen met medische en psychologische zorg en forensisch onderzoek.

Huwelijksdwang of achterlating

Wanneer u in het buitenland zit en bang bent voor huwelijksdwang of achterlating kunt u contact opnemen met @email of bellen met +31 703454319.

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland verzorgt kosteloos juridische en praktische ondersteuning na een strafbaar feit. U kunt meer informatie vinden op www.slachtofferhulp.nl of bellen met 0900-0101 (gebruikelijke belkosten).