Wij maken gebruik van foto’s en video’s om te communiceren over onze stad. We vinden het waardevol om mensen te laten zien in deze beelden. Wij vinden de privacy van mensen hierbij belangrijk. Daarom hebben we hiervoor richtlijnen opgesteld.  

Richtlijnen fotografie/video’s openbare ruimte

Wij vragen fotografen en videografen om de mensen die zij fotograferen en filmen een zogeheten ‘portretrechtovereenkomst’ te laten tekenen. In deze overeenkomst geeft de gefotografeerde of gefilmde persoon toestemming aan ons om het beeld te gebruiken.

Richtlijnen bijeenkomsten

We vragen organisatoren van bijeenkomsten om bezoekers te laten weten dat zij gefilmd of gefotografeerd kunnen worden. Ook vragen we organisatoren om hun best te doen een locatie/ruimte zo in te richten dat mensen ook ‘uit beeld’ kunnen deelnemen. Fotografen en videografen vragen we om rekening te houden met mensen die niet gefotografeerd of gefilmd willen worden.

Bewaartermijn

Wij bewaren de foto’s en/of video 5 jaar in onze interne beeldbank.

Ik herken mezelf op een foto en heb geen toestemming gegeven. Wat kan ik doen?

Toch lukt het soms niet om rekening te houden met deze richtlijnen. Denk hierbij aan een video van het straatbeeld, waarbij iemand door het beeld fietst of wandelt. Of een foto van iemand op een evenement waarbij op de achtergrond andere mensen staan.

Staat u duidelijk herkenbaar op een foto of in een video en geeft u geen toestemming om dit beeld te gebruiken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Stuur een kopie of screenshot van de foto/video mee. U kunt ook contact met ons opnemen via 14010 of contact@schiedam.nl.